Zelf zoveel mogelijk van je opgewekte stroom gebruik is iets wat we altijd adviseren. Zeker met oog op het afbouwen en op termijn vervallen van de saldering is dit iets om rekening mee te houden.

Of u nu een plugin hybrid of volledig elektrische auto hebt; een laadpaal is in combinatie met zonnepanelen een goede keuze. Niet alleen kan je thuis wanneer je wil laden maar het is ook goedkoper. Natuurlijk zijn er de kosten voor de aanschaf en installatie maar publiek laden is minimaal twee keer zo duur.

Zowel Wallbox als Alfen laadpalen bieden inzicht in wat je met zonnepanelen opwerkt, verbruik en wat er teruggeleverd wordt. Op basis hiervan kan je het optimale laadmoment bepalen.

Ook houdt de laadpaal met loadbalancing in de gaten hoeveel de auto kan laden, dus als u de vaatwasser aanzet houdt de laadpaal rekening met de beschikbare stroom.

Wij bieden u graag de keus tussen Wallbox en Alfen laadpalen. Beiden zijn merken met uitmuntende producten en service maar een ander ontwerp. Zowel in de palen als in de software zit verschil. We adviseren u graag welk merk en model in uw situatie aan te raden is.

Klinkt het nu al goed?