ENPHASE IQ BATTERY

Uw opgewekte Kilowatts op een later moment gebruiken? Dit kan voordelen hebben gezien terugleveren niet zoveel oplevert als zelf gebruiken. Voor deze behoefte levert en installeert Zonnepanelen Vlaardingen de Enphase IQ Battery. Deze opslagoplossing biedt de mogelijkheid om minder afhankelijk te zijn van energienet en kan in de loop van 2023 ook gaan werken als volledig off-grid systeem (bij het beschikbaar komen van geschikte micro’s). De Enphase Batterij-oplossing is er al vanaf 3 kW en kan modulair uitgebreid worden.

Waarom een batterijopslag voor je opgewekte stroom?

We zien steeds vaker bij onze systemen dat door netspanning opdrijving (in simpele termen, te veel opbrengst) omvormers stoppen met produceren. Op gunstige dagen proberen zonnepanelen mogelijk te veel terug te leveren, hierdoor gaat de netspanning tot boven de 254 volt. Omvormers zijn hier tegen beveiligd en zullen zichzelf uitzetten. Hierdoor heeft u verlies van opbrengst en mogelijk meer onderhoud aan uw zonnestroominstallatie.

Een ander argument is dat op dagen met veel zon en wind het terugleveren, afhankelijk van uw energiecontract, zelfs geld kan kosten. Het is niet ongebruikelijk dat de leverancier in dit geval adviseert de installatie uit te zetten.

Een batterij laden kan helpen om dit probleem te verminderen en een back-up te hebben als de omvormers uitvallen. Een ander advies is te zoeken naar verbruikers die midden op een zonnige dag met een timer aangezet kunnen worden. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan een grote keukenboiler.

Of een batterij de juiste oplossing is hangt sterk van uw wensen en budget. Wel is het zo dat batterijen steeds meer standaard worden. Dit heeft zowel positief effect op de prijs als de capaciteit. Wij zijn u graag van dienst met eerlijk advies en een goed installatietraject.

Wat is de Enphase IQ Battery?

De Enphase IQ Battery is een energieopslagsysteem dat is ontwikkeld door Enphase Energy, een toonaangevend bedrijf op het gebied van zonne-energie-oplossingen. Het is ontworpen om zonne-energie op te slaan die wordt opgewekt door zonnepanelen, zodat deze later kan worden gebruikt wanneer de energiebehoefte hoger is dan de directe opwekking.

Zonnepanelen Vlaardingen installeert al jaren de Enphase Envoy met IQ-serie omvormers bij alle zonnestroominstallaties. De Enphase IQ Battery is ontworpen om naadloos samen te werken dit systeem. Dit maakt het mogelijk om de opgewekte zonne-energie rechtstreeks op te slaan in de batterij en te gebruiken op de momenten dat er minder of geen zon is. Denk bijvoorbeeld aan uw verbruik s’avonds of in de nacht.

Waarom specifiek een opslagoplossing van Enphase?

  • Veiligheid: De Enphase IQ Battery maakt gebruik van lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) batterijtechnologie, die bekend staat om zijn veiligheid. LiFePO4-batterijen zijn minder gevoelig voor oververhitting en thermische runaway, waardoor het risico op brand of andere veiligheidsproblemen wordt verminderd.
  • Hoge energiedichtheid: Ondanks de compacte vormfactor heeft de Enphase IQ Battery een hoge energiedichtheid, wat betekent dat het een aanzienlijke hoeveelheid energie kan opslaan in een relatief kleine behuizing. Dit maakt het een geschikte keuze voor huizen met beperkte ruimte.
  • Integratie met uw bestaande Enphase systeem: De Enphase IQ Battery is ontworpen om naadloos samen te werken met de Envoy en IQ omvormers. Dit maakt het mogelijk om de opgewekte zonne-energie rechtstreeks op te slaan in de batterij en te gebruiken wanneer dat nodig is, waardoor je het meeste uit je zonne-energie-installatie kunt halen.
  • Modulair ontwerp: De Enphase IQ Battery is modulair opgebouwd, wat betekent dat je het opslagsysteem kunt aanpassen aan de specifieke energiebehoeften van je huis. Je kunt beginnen met een klein aantal batterijmodules en later uitbreiden naar meer modules als je meer energieopslag nodig hebt.
  • Hoog rendement: De Enphase IQ Battery heeft een hoog rendement, wat betekent dat er weinig energieverlies optreedt tijdens het opslag- en ontladingsproces. Dit maximaliseert de bruikbare energie die je uit het systeem kunt halen.
  • Geïntegreerd beheer en monitoring: Elke Enphase IQ Battery is uitgerust met ingebouwde intelligente micro-omvormers, waardoor elk batterijmodule individueel kan worden bewaakt en beheerd. Dit maakt het mogelijk om de prestaties van elke module te volgen en het systeem efficiënter te beheren.

Uw interesse kunnen opwekken?

neem geheel vrijblijvend contact met ons op